Kuracie prsia ala Xavi
Prísady:
- 4 kuracie prsia,
- 2 malé cukety
Marináda:
- soľ,
- čierne korenie,
- červená sladká paprika,
- curry korenie,
- čerstvý (sušený) rozmarín,
- balsamicový ocot,
- citrónovú šťavu,
- olivový olej
Postup:
Všetky prísady na marinádu zmiešame dokopy, namočíme do marinády kuracie prsia a na kolieska nakrájanú cuketu. V marináde necháme namočené cez noc a potom môžeme grilovať.
Podávame so zemiakovým šalátom, na rezance nakrájanou kapustou a tatárskou omáčkou.
Zemiakový šalát
Prísady:
- 250g zemiakov,
- 4 zavárané kyslé uhorky,
- 4 malé červené cibuľky,
- balsamicový ocot,
- horčica,
- olivový olej,
- čierne korenie,
- soľ
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme. Cibule nakrájame na kolieska, uhorky na kocky. Zmiešame horčicu, ocot a olej dokopy. Všetko zmiešame dokopy a zalejeme horčicovou zálievkou. Necháme cez noc postáť v chladničke. Podávame ku mäsu.