Plnené grilované papriky

Ozvláštnite grilovačku zeleninou. Stavte na tento recept z paprík. Naplňte ich zmesou z ryže, cibuľky, paradajok, syra či byliniek a letná pochúťka je na svete.

Ingrediencie:

  • 2 PL olivového oleja

  • 50 g nasekaných mandlí

  • 140 g dlhozrnnej ryže

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 3, 5 dl zeleninového vývaru z kocky

  • 1 zväzok jarnej cibuľky

  • 140 g malých paradajok

  • 150 g mozzarelly

  • 140 g syra s modrou plesňou

  • 1 hrsť petržlenovej vňate (pažítky, bazalky)

  • 3 veľké červené papriky

  • 3 veľké žlté papriky

  • mleté čierne korenie

  • soľ

Postup:

Na panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom posekané mandle, pridáme suchú ryžu a za stáleho miešania pražíme, kým ryža nezačne byť akoby sklovitá. Pridáme posekaný cesnak, zalejeme vývarom. Prikryté na miernom ohni varíme asi 10 minút, dokiaľ ryža nevsiakne vývar a nezmäkne.

Odstavíme z ohňa, vmiešame pokrájanú cibuľku, paradajky, syry a bylinky. Nožom otvoríme papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstránime, vrch so stopkou odložíme. Papriky naplníme ryžovou zmesou. Asi 1 m dlhú niť uviažeme na stopku, papriku uzatvoríme a niť omotáme okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujeme 15-20 min. pri miernejšej teplote.

Papriky sú hotové, keď sa na nich začnú vytvárať hnedé "pľuzgieriky". Ak sa paprika náhodou praskne, dáme ju do alobalu a dogrilujeme.


Vyskúšajte tiež:

Baklažán na grile