Plnené grilované papriky
Zdroj: Shutterstock.com
Ingrediencie:
-
2 PL olivového oleja
-
50 g nasekaných mandlí
-
140 g dlhozrnnej ryže
-
2 strúčiky cesnaku
-
3, 5 dl zeleninového vývaru z kocky
-
1 zväzok jarnej cibuľky
-
140 g malých paradajok
-
150 g mozzarelly
-
140 g syra s modrou plesňou
-
1 hrsť petržlenovej vňate (pažítky, bazalky)
-
3 veľké červené papriky
-
3 veľké žlté papriky
-
mleté čierne korenie
-
soľ
Postup:
Na panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom posekané mandle, pridáme suchú ryžu a za stáleho miešania pražíme, kým ryža nezačne byť akoby sklovitá. Pridáme posekaný cesnak, zalejeme vývarom. Prikryté na miernom ohni varíme asi 10 minút, dokiaľ ryža nevsiakne vývar a nezmäkne.
Odstavíme z ohňa, vmiešame pokrájanú cibuľku, paradajky, syry a bylinky. Nožom otvoríme papriky okolo jadrovníka, jadrovník odstránime, vrch so stopkou odložíme. Papriky naplníme ryžovou zmesou. Asi 1 m dlhú niť uviažeme na stopku, papriku uzatvoríme a niť omotáme okolo celej papriky. Uzatvorené papriky grilujeme 15-20 min. pri miernejšej teplote.
Papriky sú hotové, keď sa na nich začnú vytvárať hnedé "pľuzgieriky". Ak sa paprika náhodou praskne, dáme ju do alobalu a dogrilujeme.
Vyskúšajte tiež: