Grilovaná špecialitka
Potrebujeme:
- 2 ks plesňového syra,
- 1 väčšia cukina,
- olivový olej,
- 1 balenie lístkového cesta,
- 50 g masla,
- 1 vajce,
- 1 červená cibuľa,
- 20 g vlašských orechov,
- petržlenová vňať,
- feferóny,
- citrón,
- čerstvý kôpor
Postup:
Plesňový syr posypeme bylinkami a pokvapkáme olejom, cukinu pokrájame, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou,pokvapkáme olejom, posypeme cibuľou a kôprom a ugrilujeme.
Z cesta vyvaľkáme plátok a pomocou nádoby vykrojíme kruh. Potrieme ho vajíčkom a dáme piecť. Orechy na sucho opražíme, pridáme olivový olej, soľ, citrón, feferónku a petržlenovú vňať. Syr a cukinu podávame v košíčku z cesta, poliaty orechovým olejom.