Grilovaný ovocný špíz
Potrebujeme:
- 500 g ovocia (rôzne druhy),
- 2 PL citrónovej šťavy,
- 1 PL masla,
- 1 PL medu,
- 150 g sezamu,
- drevené špajle
Dip:
- 1 vanilkový jogurt,
- 1 PL medu,
- 1 ČL posekaný lístkov medovky
Postup:
Umyté ovocie pokrájame a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedlo. Striedavo ho napichujeme na špajle, ktoré sme predtým namočili aspoň na pol hodiny do studenej vody.
Na panvici si rozpustíme maslo a pridáme med. Ovocné špízy zľahka opečieme na masle zo všetkých strán a potom ich preložíme na alobal. Polejeme zvyšným maslom s medom a posypeme sezamom.
Ovocné špízy grilujeme asi 10 min. Podávame s dipom, ktorý pripravíme tak,že, vyšľaháme jogurt s medom a na jemno posekanými lístkami medovky. Namiesto sezamu môžeme posekať vlašské orechy alebo pistácie a špízy bohato posypeme.