Grilovaný losos na limetkách
Zdroj: Shutterstock.com
Potrebujeme:
- lososa,
- 6 strúčikov cesnaku,
- 2 limetky,
- čerstvú mätu,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie
Postup:
Limetky si nakrájame na úzke kolieska. Dva až tri pláty alobalu položíme na dosku, poukladáme niekoľko koliesok limetiek a na ne položíme rybu. Vnútro lososa osolíme, vložíme doňho umytú mätu, opať niekoľko koliesok limetiek a asi 1/4 celého množstva nahrubo nakrájaného cesnaku. Zbytkom limetiek lososa obložíme, posypeme cesnakom, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme ho asi 3-4 lyžicami olivového oleja. Alobal poriadne uzavrieme a položíme na gril. Grilujeme z každej strany asi 8-10 minút.
Vyskúšajte tiež: