Grilované plnené zemiaky
Potrebujeme:
- väčšie zemiaky /mali by byť v šupke, môžu a nemusia byť uvarené/
- vegetu
- chilli omáčku
- mleté čierne korenie
- cibuľku
- cesnak
- strúhaný syr /parmezán, gouda, eidam/
- vňať /napr. petržlen, pažítka alebo hocičo iné/
- olej
- alobal
Postup:
Zemiaky /surové alebo uvarené, ale musia byť v šupke/ prerežeme na polovice a vnútro vydlabeme. Vydlabané vnútro posekáme na drobné kúsočky, ak sú zemiaky varené tak potlačíme, premiešame so strúhaným syrom, potlačeným cesnakom, cibuľkou nadrobno, vňaťou, pridáme korenie, vegetu a chili omáčku. Všetko podľa chuti. Alobal natrieme olejom, nastriháme na kúsky a do každého kúska zabalíme pol plneného zemiaku. Naplnené polky zemiakov môžeme aj spojiť a do alobalu zabalíme takto celý plnený zemiak.
Grilujeme na grile podľa potreby. Surové zemiaky dlhšie. Podávame so zeleninovým šalátom.