Grilovaný baklažán od Lucie
Potrebujeme:
- 1 alebo 2 veľké baklažány,
- olivový olej,
- soľ,
- 3 strúčiky cesnaku.
Príprava
Baklažán umyjeme, nešúpeme a nakrájame asi na pol centimetrové plátky, v mise zmiešame olivový olej, soľ a cesnak (podľa chuti), oleja dáme tak aby každý baklažán bol naolejovaný niekoľkokrát. Pootáčame a premiešame, necháme stáť cez noc alebo aspoň 3 hodiny v chladničke. Grilujeme z oboch strán, pričom baklažán potierame rovnakou marinádou v ktorej bol naložený.
K baklažánu podávame paradajkový dip na ktorý potrebujeme paradajkový pretlak, olej, hladkú múku, soľ, cukor a korenie cubrica.
Urobíme zápražku z oleja a múky, zalejeme vodou v ktorej rozmiešame pretlak a ochutíme soľou a cukrom, po zovretí ak je omáčka riedka zahustíme múkou a bohato nasypeme korenie cubrica.