Grilovaná paprika, baklažán a špíz
Grilovaná paprika
Papriku prekrojíme napoly, očistíme od jaderníka a žiliek, položíme na gril vonkajšou stranou, nevadí, keď je vrchná časť trochu čierna, stiahneme pripálenú šupku, potrieme olivovým olejom, posolíme pokoreníme farebným korením.
Grilovaný baklažán
Baklažán pokrájame asi na 1 cm krúžky a dáme gril, keď je hotový potrieme olivovým olejom posolíme, okoreníme farebným korením.
Grilovaný špíz
Potrebujeme:
- Bravčové mäso z krkovičky,
- klobása,
- slanina,
- paprika,
- cibuľa.
Marináda:
- Olivový olej,
- balzamicový ocot,
- soľ,
- korenie Argertína.
Postup:
Mäso pokrájame na väčšie kocky, klobásu na koliečka asi 1 cm hrubé, slaninu, cibuľu a papriku tiež na väčšie kocky. Mäso a zeleninu naložíme do marinády aspoň 1 deň vopred. Pred grilovaním napichujeme na ihly striedavo uvedené suroviny a dáme na gril.