Grilované kuracie stehná a zemiaky
Grilované kuracie stehná
Marináda:
- Olivový olej,
- balzamicový ocot,
- trochu bieleho vína,
- soľ,
- zázvor,
- čerstvo mleté trojfarebné korenie,
- čerstvý rozmarín.
Postup:
Všetky tieto ingrediencie spolu zmiešame, kuracie stehná rozdelíme na dve časti - hornú a rúčku, naložíme stehná. Do tejto marinády aspoň deň vopred, aby sa všetky tieto prísady dostali do mäsa. Ako príloha k tomu je surová zelenina.
-paradajky, cibuľka, paprika, reďkovka a chlebík.
Kto nemá rád, alebo zo zdravotných dôvodov nemôže chlieb, môžu byť k tomu grilované zemiaky.
Grilované zemiaky
Postup:
Stredne veľké zemiaky dáme variť v šupke asi na 15 minút (aby neboli celkom uvarené, ale trochu pri "sile") ich necháme trochu vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na krúžky asi 1 cm hrubé a dáme ich na gril. Keď sú pekné upečené potrieme ich olivovým olejom, osolíme a posypeme čerstvo mletým farebným korením.