Marinované rezne s grilovanými zemiakmi
Marinované rezne:
- 600g bravčového karé
- 50ml oleja
- 1 feferónka
- 50ml brandy
- 1 ČL mletého čierneho korenia, nahrubo namletého
- 2 ČL barbecue korenia
- 2 PL medu
- Soľ
Postup:
V malom kastróliku zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú feferónku, premiešame a odložíme z ohňa. Pridáme brandy, čierne aj barbecue korenie, med, soľ a všetko dobre spojíme. Karé nakrájame na plátky, naklepeme, vložíme do marinády a necháme odležať. Potom ich pomaly grilujeme zo všetkých strán. V priebehu opekania mäso potierame zvyšnou marinádou.
Grilované zemiaky so šalátom:
- 12 stredne veľkých, v šupke uvarených zemiakov
- 1 viazanička rozmarínu
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 3 PL oleja
Šalát:
- 1 menší ľadový šalát
- 2 až 3 paradajky
- 1 červená cibuľa
- Soľ
- mleté čierne korenie
- 4 PL vínneho octu
- 3 PL oleja
Postup:
Zemiaky rozpolíme a pokvapkáme olejom. Rozmarín umyjeme, osušíme, polovicu oberieme z vetvičiek, na jemno nasekáme, pomiešame so soľou, s korením, posypeme reznú plochu zemiakov a jemne pritlačíme. Na horúcom grile opekáme z oboch strán po 6 minút. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Paradajky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a spolu s cibuľou a šalátom premiešame. Ochutíme soľou, korením, octom a olejom. Podávame s horúcimi zemiakmi, ozdobenými zvyškom rozmarínových vetvičiek.