Marinované rezne s grilovanými zemiakmi

Recept na marinované rezne s grilovanými zemiakmi

Marinované rezne:

  • 600g bravčového karé
  • 50ml oleja
  • 1 feferónka
  • 50ml brandy
  • 1 ČL mletého čierneho korenia, nahrubo namletého
  • 2 ČL barbecue korenia
  • 2 PL medu
  • Soľ

Postup:

V malom kastróliku zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú feferónku, premiešame a odložíme z ohňa. Pridáme brandy, čierne aj barbecue korenie, med, soľ a všetko dobre spojíme. Karé nakrájame na plátky, naklepeme, vložíme do marinády a necháme odležať. Potom ich pomaly grilujeme zo všetkých strán. V priebehu opekania mäso potierame zvyšnou marinádou.

Grilované zemiaky so šalátom:

  • 12 stredne veľkých, v šupke uvarených zemiakov
  • 1 viazanička rozmarínu
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 PL oleja

Šalát:

  • 1 menší ľadový šalát
  • 2 až 3 paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • Soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 PL vínneho octu
  • 3 PL oleja

Postup:

Zemiaky rozpolíme a pokvapkáme olejom. Rozmarín umyjeme, osušíme, polovicu oberieme z vetvičiek, na jemno nasekáme, pomiešame so soľou, s korením, posypeme reznú plochu zemiakov a jemne pritlačíme. Na horúcom grile opekáme z oboch strán po 6 minút. Šalát umyjeme, osušíme a natrháme na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Paradajky umyjeme, nakrájame na mesiačiky a spolu s cibuľou a šalátom premiešame. Ochutíme soľou, korením, octom a olejom. Podávame s horúcimi zemiakmi, ozdobenými zvyškom rozmarínových vetvičiek.