Balatónska špecialita

Recept na balatónsku špecialitu

Potrebujeme:

  • kilo Bravčového mäsa karé,
  • 1 cibuľa,
  • 6 zaváraných uhoriek,
  • 4 feferonky,
  • dve lyžice horčice,
  • korenie,
  • soľ,
  • vegeta,
  • troška kečupu,
  • chili omáčky

Postup:

Na drobno speníme pokrájanú cibuľku (na kocky), potom tam dáme pokrájané mäso na slížiky (tenké) pridáme soľ, korenie a dusíme do zmäknutia. Ak mäso zmäkne pridáme nakrájané na malé kocky uhorky feferónky a nakoniec dochutíme horčicou, vegetou, kečupom a chili omáčkou. Kečup len troška. Celé varenie trvá asi tak 45 minút. Chuťovo mierne štipľavé až horčicové a šťavnaté. Podávame s chlebom.