Grilované ryby

Recept na grilované ryby

Suroviny:

  • ryba (v podstate akákoľvek),
  • soľ

Marináda:

  • olej,
  • cibuľa,
  • cesnak,
  • horčica,
  • kečup,
  • soľ,
  • hotové korenie na ryby (dá sa kúpiť)

Postup:

(množstvo surovín si upravíme podľa množstva ryby,marinádou nešetríme)

Ryby pokrájame na podkovičky a mierne osolíme. Marinádu si pripravíme tak, že na oleji speníme cibuľku, pridáme potlačený cesnak, kečup, horčicu, korenie, soľ a krátko povaríme.

Ryby dáme do nádoby a zalejeme marinádou a necháme v chlade marinovať do druhého dňa. Pred grilovaním každý kúsok ryby zabalíme do alobalu, dobre uzavrieme a dáme na gril.

Takto pripravená ryba je šťavnatá a veľmi chutná.

Podávame s chlebom.