Grilované ryby
Suroviny:
- ryba (v podstate akákoľvek),
- soľ
Marináda:
- olej,
- cibuľa,
- cesnak,
- horčica,
- kečup,
- soľ,
- hotové korenie na ryby (dá sa kúpiť)
Postup:
(množstvo surovín si upravíme podľa množstva ryby,marinádou nešetríme)
Ryby pokrájame na podkovičky a mierne osolíme. Marinádu si pripravíme tak, že na oleji speníme cibuľku, pridáme potlačený cesnak, kečup, horčicu, korenie, soľ a krátko povaríme.
Ryby dáme do nádoby a zalejeme marinádou a necháme v chlade marinovať do druhého dňa. Pred grilovaním každý kúsok ryby zabalíme do alobalu, dobre uzavrieme a dáme na gril.
Takto pripravená ryba je šťavnatá a veľmi chutná.
Podávame s chlebom.