Grilované kuracie rolky (na 4 porcie)
Suroviny:
- 4 plátky kuracích pŕs,
- 4 plátky oravskej slaniny alebo domácej údenej slaniny,
- soľ,
- mexické grilovacie korenie
Marináda:
- 4 PL kečupu,
- 2 PL olivového oleja,
- 3 strúčiky cesnaku,
- bazalka, (kto má rád pikantné, môže pridať chilli)
Príprava:
Kuracie prsia naklepeme, osolíme a posypeme mexickým korením.
Pripravíme marinádu z uvedených surovín, zahrejeme ju, aby sa všetky suroviny lepšie spojili a zvýraznila sa ich chuť. Naklepané a osolené rezne naložíme na 24 hodín do marinády a uložíme do chladničky.
Pred grilovaním na každý rezeň položíme plátok slaninky, zrolujeme a prepichneme špáradlom. Grilujeme na hliníkových táckach (je to zdravšie).
Podávame s grilovanými zemiakmi alebo chlebom a zeleninovým šalátom.