Grilovaná ryba v alobale
Potrebujeme:
- ryby (vypitvané, s kozou, môžu byt bez hláv, napríklad pstruhy)
- grilovacie korenie na ryby (nemusí byť)
- slanina (nemusí byť)
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- cesnak
- cibuľa (lepšia je biela alebo červená než žltá)
- zemiaky nakrájané na plátky (nové zemiaky môžu byť aj so šupkou)
- maslo alebo olej
- alobal
Postup:
Do namasteného alobalu naskladáme na plátky nakrájané zemiaky, okoreníme, okoreníme, dáme na ne plátky cibule, cesnaku, (slaniny) a rybu, ktorú tiež okoreníme a okoreníme. Na vrch naukladáme kúsky masla alebo pokvapkám olejom, uzavrieme, poprípade zabalíme ešte do jedného alobalu a dáme na gril. vyberieme asi po polhodine alebo neskôr.
Podávame s chlebom alebo ničím.