Marináda na grilovanie a la „Miranda“
Množstvo na marinádu prispôsobíme množstvu mäsa.
Ingrediencie na marinádu:
- Kečup
- Plnotučná horčica
- Tmavé pivo
- Čierne korenie
- Soľ
- Sójová omáčka
- Worcesterová omáčka
- Kyslá smotana
- Bravčová krkovička, karé (prípadne kuracie prsia)
Príloha:
- Americké zemiaky
- Grilovaná zelenina (cuketa, paprika, cibuľa)
- Čerstvá zelenina (paradajka, uhorka, hlávkový šalát)
Postup:
Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame tak, aby nám vznikla hustejšia hmota do ktorej namočíme vyklepané mäso a necháme odležať v marináde najmenej tri hodiny.
Potom mäso ugrilujeme do zlatista, najlepšie na grile s dreveným uhlím, ale môžeme použiť aj elektrický gril. Pridáme grilovanú zeleninu a zemiaky prípadne čerstvú zeleninu a môžeme podávať.