Pangasius na grile so zeleninou
Suroviny (na 4 porcie):
- 1 červená kapia
- 1 cuketa
- 4 ks filé z ryby pangasius
- soľ, korenie
- 3 lyžice slnečnicového oleja
Omáčka - 1 zrelá paradajka
- 6 listov bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
- 2 lyžice vinného octu (alebo citrónovej šťavy)
- cukor, soľ
Príprava:
Paradajku rozštvrtíme a odstránime striedku. Mäsitú časť paradajky nakrájame na kocky, ktoré roztlačíme vidličkou na kašu. Zmiešame s nasekanou bazalkou, prelisovaným cesnakom a Tatárskou omáčkou Hellmann´s, dochutíme octom, cukrom a soľou. Na rozohriatom grile opečieme z obdivoch strán kúsky kapie a plátky cukety. Vložíme do misy a zamiešame s pripravenou omáčkou. Rybu osolíme, okoreníme, potrieme z obidvoch strán olejom a položíme na gril. Pečieme z každej strany 2 minúty (krátko a intenzívne, aby sa nevysušila).