Pangasius na grile so zeleninou

Recept na pangasius na grile so zeleninou

Suroviny (na 4 porcie):

  • 1 červená kapia
  • 1 cuketa
  • 4 ks filé z ryby pangasius
  • soľ, korenie
  • 3 lyžice slnečnicového oleja

Omáčka - 1 zrelá paradajka

  • 6 listov bazalky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
  • 2 lyžice vinného octu (alebo citrónovej šťavy)
  • cukor, soľ

Príprava:

Paradajku rozštvrtíme a odstránime striedku. Mäsitú časť paradajky nakrájame na kocky, ktoré roztlačíme vidličkou na kašu. Zmiešame s nasekanou bazalkou, prelisovaným cesnakom a Tatárskou omáčkou Hellmann´s, dochutíme octom, cukrom a soľou. Na rozohriatom grile opečieme z obdivoch strán kúsky kapie a plátky cukety. Vložíme do misy a zamiešame s pripravenou omáčkou. Rybu osolíme, okoreníme, potrieme z obidvoch strán olejom a položíme na gril. Pečieme z každej strany 2 minúty (krátko a intenzívne, aby sa nevysušila).