Makrela so zemiakovým šalátom
Suroviny (na 4 porcie):
- 800 g mladých zemiakov
- 4 ks makrely
- zmes korenia na americké zemiaky (alebo steakové korenie)
### Majonézový dressing - 4 lyžice Majolenky Hellmann´s
- 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann´s
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- šťava z jedného citrónu
- 1 lyžice cukru (krupica)
- 1 malá cibuľka
- hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ, drvené korenie
- pár kvapiek tabasca (nemusí byť)
Príprava:
Majolenku a Gurmánskou horčicu Hellmann´s zmiešame s worcesterovou omáčkou, šťavou z citrónu, cukrom, jemne nasekanou cibuľkou a petržlenom, osolíme, okoreníme a dochutíme tabascom. Očistené zemiaky uvaríme do mäkka, zcedíme, horúce zmiešame s dressingom a necháme odležať. Makrely obalíme v zmesi korenia a grilujeme do mäkka.