Bliny s údeným lososom
Suroviny (na 6 porcií):
- 300 g hladké múky
- 1 prášok do pečiva
- hrsť nasekanej pažítky
- 4 jarné cibuľky
- 2 vajcia
- 300 ml mlieka
- 50 g rastlinného tuku Rama Culinesse
- 200 g údeného lososa
Kôprová omáčka - 3 lyžice Majolenky Hellmann´s
- 3 lyžice nízkotučného jogurtu
- šťava z jedného citrónu
- 2 lyžice kapár
- hrsť nasekaného čerstvého kôpru
Príprava:
V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, na jemno nasekanú pažítku a cibuľku, pridáme soľ. V druhej mise zmiešame ľahko našľahané vajce, mlieko a rozpustený rastlinný tuk Rama Culinesse, vlejeme do misy s múkou, zmiešame (vznikne hustejšie cestíčko) a necháme 5 minút odpočinúť. Medzitým pripravíme omáčku z Majolenky Hellmann´s, jogurtu, citrónovej šťavy, na hrubo nasekaných kapár a kôpru. Rozohrejeme panvicu s nepriľnavým povrchom s lyžicou cestíčka (roztečie sa samo) a upečieme z obidvoch strán do zlatista. Upečené bliny (lievance) položíme na taniere, 2 bliny vedľa seba, naaranžujeme s lososom, pokvapkáme kôprovou omáčkou a ozdobíme čerstvým kôprom.