Portobello burger
Suroviny (na 4 porcie):
- 4 veľké šampiňóny portobello
- soľ, korenie
- 1 červená paprika, 1 žltá paprika
- 4 lyžičky pesta
- 4 tmavé hamburgerové žemle
- 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
- 150 g rukoly
- 1 veľká paradajka
- Jemne pálivý kečup Hellmann´s
Príprava:
Šampiňóny poukladáme na pekáč a pečieme 10 až 15 minút v rúre pri teplote190°C alebo opečieme z obidvoch strán na rozohriatom grile. Potom ich osolíme a okoreníme. Papriky ošúpeme (škrabkou na zeleninu), restujeme na panvici alebo na grile a ochutíme pestom. Žemle opečieme v rúre alebo na grile (asi 3 minúty) a rozkrojíme. Spodné polovice potrieme Tatárskou omáčkou Hellmann´s, položíme na ne lístky rukoly, plátok paradajky, opečený šampiňón a papriku, pridáme trochu Jemne pálivého kečupu Hellmann´s, priklopíme druhou polovicou žemle a prepichneme špajľou.