Minirolády

Recept na miniroládu

Suroviny (na 4 porcie):

  • 1 plátok tmavého toastového chleba
  • 1 lyžica Majolenky Hellmann´s
  • 1 plátok údenej šunky
  • 3 nakladané uhorky
  • mletá červená paprika
  • pažítka

Príprava:

Z chleba odkrojíme kôrku, striedku rozváľame valčekom, potrieme Majolenkou Hellmann´s, položíme naň plátok šunky a znovu potrieme Majolenkou Hellmann´s. Uhorky zbavené koncov nakrájame na hranolčeky a položíme na šunku s majonézou. Chleba s plnkou zrolujeme pomocou bambusovej podložky na sushi. Rolky potrieme tenkou vrstvou Majolenky Hellmann´s, obalíme v mletej paprike alebo v nasekanej pažítke a nakrájame na 4 diely (nožom netlačíme, ale „pilujeme“). Rozváľanú striedku môžeme potrieť rôznymi nátierkami (slanými aj sladkými), poukladať na ne rôzne ingrediencie (údeniny, ovocie...) a ozdobiť korením, sekanými bylinkami, mletými orieškami alebo kakaom a kryštálovým cukrom.