Pikantné grilované kuracie krídelká
Suroviny (na 4 porcie):
- 8 lyžíc sójovej omáčky (tmavej)
- 3 lyžice medu
- 4 strúčik cesnaku
- štipka chilli korenia
- soľ
- 1 kg kuracích krídeliek
### Dip - 4 lyžice Majonézy Hellmann´s
- 2 lyžice zrelého manga
- 1 lyžica šťavy z limetky
- 1 lyžička šťavy z ďumbieru
- štipka koriandru (nemusí byť)
Príprava:
V mise zmiešame sójovou omáčku s medom, prelisovaným cesnakom, chilli korením a soľou. Do pripravenej marinády vložíme krídelká, dôkladne premiešame a necháme marinovať (cez noc). Marinované krídelká grilujeme do mäkka, v priebehu pečenia ich potierame marinádou (koža by mala byť chrumkavá, karamelovo hnedá). Podávame s dipom z Majolenky Hellmann´s, roztlačeného manga, limetkovej šťavy, šťavy zo zázvoru (asi 3cm zázvoru očistíme, nastrúhame na jemno a rukou vytlačíme) a nasekaného koriandru.