Pikantné grilované kuracie krídelká

Recept na pikantné grilované kuracie krídelká

Suroviny (na 4 porcie):

  • 8 lyžíc sójovej omáčky (tmavej)
  • 3 lyžice medu
  • 4 strúčik cesnaku
  • štipka chilli korenia
  • soľ
  • 1 kg kuracích krídeliek

### Dip - 4 lyžice Majonézy Hellmann´s

  • 2 lyžice zrelého manga
  • 1 lyžica šťavy z limetky
  • 1 lyžička šťavy z ďumbieru
  • štipka koriandru (nemusí byť)

Príprava:

V mise zmiešame sójovou omáčku s medom, prelisovaným cesnakom, chilli korením a soľou. Do pripravenej marinády vložíme krídelká, dôkladne premiešame a necháme marinovať (cez noc). Marinované krídelká grilujeme do mäkka, v priebehu pečenia ich potierame marinádou (koža by mala byť chrumkavá, karamelovo hnedá). Podávame s dipom z Majolenky Hellmann´s, roztlačeného manga, limetkovej šťavy, šťavy zo zázvoru (asi 3cm zázvoru očistíme, nastrúhame na jemno a rukou vytlačíme) a nasekaného koriandru.