Jahňacie kotletky s omáčkou Aioli

Recept na jahňacie kotlety s omáčkou Aioli

Suroviny (na 4 porcie):

  • 16 ks jahňacích rebier
  • 6 lyžíc bieleho nízkotučného jogurtu
  • drvené korenie (viac druhov)
  • rozmarín, tymian, cesnak
  • soľ

Omáčka Aioli - 6 lyžíc Majonézy Hellmann´s

  • 1 lyžica horčice Dijonnaise Hellmann´s
  • 1 strúčik cesnaku
  • mletá sladká paprika

Príprava:

Kúsky mäsa namočíme do jogurtu, posypeme korením, bylinkami a cesnakom a necháme marinovať (cez noc). Marinované kotletky pečieme na rozohriatom grile z každej strany asi 2 minúty. Po upečení ich osolíme a necháme chvíľu odpočinúť na teplom mieste. Grilované kotletky namáčame do omáčky Aioli, ktorú pripravíme zmiešaním Majolenky Hellmann´s, horčice Dijonnaise Hellmann´s, prelisovaného cesnaku a mletej papriky (podľa chuti môžeme pridať soľ a cukor). Podávame s mladými zemiakmi pečenými s rozmarínom.