Kurací steak s remuládou

Recept na kurací steak s remuládou

Suroviny (na 4 porcie):

  • 4 kuracie steaky s kožou

Marináda - 3 lyžice slnečnicového oleja

  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice solamylu
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica kremžskej horčice
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • drvené korenie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 1 lyžička soli

Remuláda - 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s

  • 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann´s
  • 2 cl bieleho vína
  • šťava z polovice citrónu
  • 2 kyslé uhorky
  • 1 lyžica kapár
  • 1 malá šalotka
  • zväzok pažítky
  • drvené korenie
  • štipka cukru (krupica)
  • soľ

Príprava:

Z oleja, žĺtok, solamylu, sójovej a worcesterskej omáčky, horčice, cesnaku, korenia, cukru a soli pripravíme marinádu, do ktorej vložíme mäso a necháme cez noc marinovať v chladničke (pokiaľ necháme mäso marinovať niekoľko dní, maximálne 3 dni, bude krehkejšie a chutnejšie). Marinované steaky dáme na rozpálený gril kožou dolu – keď sú do polovice upečené, otočíme ich a dopečieme. Podávame s chlebom, zeleninovým šalátom a remuládou, ktorú pripravíme zmiešaním Tatárskej omáčky Hellmann´s s Gurmánskou horčicou Hellmann´s, bielym vínom, citrónovou šťavou, na jemno nakrájanými uhorkami, kaparami, nasekanou šalotkou a pažítkou, korením, cukrom a soľou.