Kurací steak s remuládou
Suroviny (na 4 porcie):
- 4 kuracie steaky s kožou
Marináda - 3 lyžice slnečnicového oleja
- 2 žĺtky
- 2 lyžice solamylu
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 1 lyžica kremžskej horčice
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- drvené korenie
- 2 lyžice práškového cukru
- 1 lyžička soli
Remuláda - 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
- 1 lyžica Gurmánskej horčice Hellmann´s
- 2 cl bieleho vína
- šťava z polovice citrónu
- 2 kyslé uhorky
- 1 lyžica kapár
- 1 malá šalotka
- zväzok pažítky
- drvené korenie
- štipka cukru (krupica)
- soľ
Príprava:
Z oleja, žĺtok, solamylu, sójovej a worcesterskej omáčky, horčice, cesnaku, korenia, cukru a soli pripravíme marinádu, do ktorej vložíme mäso a necháme cez noc marinovať v chladničke (pokiaľ necháme mäso marinovať niekoľko dní, maximálne 3 dni, bude krehkejšie a chutnejšie). Marinované steaky dáme na rozpálený gril kožou dolu – keď sú do polovice upečené, otočíme ich a dopečieme. Podávame s chlebom, zeleninovým šalátom a remuládou, ktorú pripravíme zmiešaním Tatárskej omáčky Hellmann´s s Gurmánskou horčicou Hellmann´s, bielym vínom, citrónovou šťavou, na jemno nakrájanými uhorkami, kaparami, nasekanou šalotkou a pažítkou, korením, cukrom a soľou.