Pleskavica s grilovanými paradajkami

Recept na pleskavicu s grilovanými paradajkami

Suroviny (na 4 porcie):

  • 500 g mletého mäsa (mix jahňacieho, bravčového a teľacieho)
  • soľ, drvené korenie
  • 2 paradajky

### Omáčka - 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s

  • čerstvý tymian
  • 1 jarná cibuľka
  • kajenské korenie
  • 1 lyžica čierneho piva

Príprava:

Mäso osolíme, okoreníme a vytvoríme 4 pleskavice – asi 1 cm tenké plátky. Pleskavicu poukladáme na horúci gril a opekáme z každej strany približne 2 minúty (vnútri môžu zostať ružové). Zároveň s mäsom grilujeme rozpolené paradajky (rezom na gril), ktoré pečieme do zmäknutia. Podávame s Tatárskou omáčkou Hellmann’s zmiešanou s nasekanými lístkami tymianu, na krúžky nakrájanou cibuľkou, kajenským korením a pivom, s opečenou ciabatou alebo celozrnným pečivom a s listom šalátu.