Pleskavica s grilovanými paradajkami
Suroviny (na 4 porcie):
- 500 g mletého mäsa (mix jahňacieho, bravčového a teľacieho)
- soľ, drvené korenie
- 2 paradajky
### Omáčka - 4 lyžice Tatárskej omáčky Hellmann´s
- čerstvý tymian
- 1 jarná cibuľka
- kajenské korenie
- 1 lyžica čierneho piva
Príprava:
Mäso osolíme, okoreníme a vytvoríme 4 pleskavice – asi 1 cm tenké plátky. Pleskavicu poukladáme na horúci gril a opekáme z každej strany približne 2 minúty (vnútri môžu zostať ružové). Zároveň s mäsom grilujeme rozpolené paradajky (rezom na gril), ktoré pečieme do zmäknutia. Podávame s Tatárskou omáčkou Hellmann’s zmiešanou s nasekanými lístkami tymianu, na krúžky nakrájanou cibuľkou, kajenským korením a pivom, s opečenou ciabatou alebo celozrnným pečivom a s listom šalátu.