Morčací špíz s cherry paradajkami
Suroviny (na 4 porcie):
- 500 g morčacích pŕs
- soľ, korenie
- 3 lyžice slnečnicového oleja
- cherry paradajky so stonkou
Koktailová omáčka - 4 lyžice Majolenky Hellmann´s
- 3 lyžice Jemného kečupu Hellmann´s
- 1 lyžica koňaku (alebo whisky)
- 1/2 strúčika cesnaku
- čerstvý tymian
- soľ, korenie
Príprava:
Mäso nakrájame na kocky (asi 3x3 cm), napichneme na 4 špajle, osolíme, okoreníme, potrieme olejem a zo všetkých strán opečieme na grile. Zároveň so špízmi grilujeme cherry paradajky (aj so stonkou). Ugrilované špízy a paradajky namáčame do koktailovej omáčky, ktorú pripravíme zmiešaním Majolenky a Jemného kečupu Hellmann´s s koňakom, prelisovaným cesnakom, nasekaným tymianom, soľou a korením.