Caesar šalát s kuracím mäsom
Suroviny (na 4 porcie):
- 4 ks kuracích pŕs (po 120 g)
- soľ
- 6 lyžice slnečnicového oleja
- 2 hlávky rímskeho šalátu (alebo ľadového šalátu)
- 6 lyžíc Majolenky Hellmann´s
- 10 lyžíc nastrúhaného parmezánu
- 2 strúčky cesnaku
- 2 slané ančovičky
- čerstvá pažítka
- čerstvo drvené korenie
- 4 plátky tmavého toustového chleba
- hobliny z parmezánu
Príprava:
Kuracie prsia osolíme, prudko restujeme z obidvoch strán na rozpálenom oleji (z každej strany asi 1 minútu), aj s panvicou vložíme do rozohriatej rúry a pri 190 °C dopečieme (8 až 12 minút podľa hrúbky mäsa). Mäso môžeme tiež ugrilovať – v tom prípade potrieme osolené prsia olejom a z každej strany grilujeme na rozohriatom grile zhruba 4 minúty. Upečené alebo ugrilované mäso necháme asi 4 minúty odpočinúť a potom ho nakrájame na tenké plátky.
Rímsky šalát natrháme na hrubo, vložíme do väčšej misy a premiešame s omáčkou, ktorú pripravíme z Majolenky Hellmann´s, 2 lyžíc nastrúhaného parmezánu, prelisovaného cesnaku, prepasírovaných ančovičiek, nasekanej pažítky, soli a korenia.
Toustový chlieb nakrájame na kocky, opečieme na panvici (kocky by mali byť na povrchu chrumkavé a zlaté, vo vnútri mäkké), zasypeme ostávajúcim nastrúhaným parmezánom a premiešame.
Šalát s omáčkou naaranžujeme na taniere, poukladáme plátky kuracieho mäsa, posypeme chlebovými krutónmi a ozdobíme hoblinami z parmezánu (vytvoríme ich pomocou škrabky na zemiakov).