Antibiotiká versus Kapucínka

Neviem čo mi je už som viac ako mesiac doma. Začalo sa to takto mal som teplotu 38,9 a doktorka mi povedala že mám akútny zápal mandlí a dala mi antibiotika neviem ako sa volali ale išiel som na kontrolu skôr lebo mi bolo ešte horšie a zistila zápal pľúc na ľavej strane.

Otázka



![prev_rakoviny_zapal_pluc_mandli_kapucinka](https://img.c.zdravie.sk/cache/article/201512/9yoDjyACwbFaS3PhSaHs.jpg "prev_rakoviny_zapal_pluc_mandli_kapucinka") Zdroj foto: Shutterstock.com

Neviem čo mi je už som viac ako mesiac doma. Začalo sa to takto mal som teplotu 38,9 a doktorka mi povedala že mám akútny zápal mandlí a dala mi antibiotika neviem ako sa volali ale išiel som na kontrolu skôr lebo mi bolo ešte horšie a zistila zápal pľúc na ľavej strane. Bol som aj na röntgene pľúc kde mi to potvrdili tak som dostal antibiotika azitrox 2 balenia 500 mg spravila mi aj testy, kde mi boli zistené staphylococcus epidermis a streptococcus beta haemol sk c. Ďalej som mal zvýšené Eozinofily a to +8 pľúcne. Chlamídie boli tesne pod hranicou. Potom som dostal antibiotika eiprofloxacin sandoz 500 mg, 2 balenia a na koniec mi dala ešte ciphin 500 mg, 1 balenie aby som mal dýchanie čisté. Bol som aj na krčnom a bol som aj na röntgene kde mi krčná povedala, že mám iba viac zahlienené hrdlo, ale že je to v poriadku. Teraz po dvoch dňoch, keď som prestal užívať antibiotika zasa cítim väčsie mandle v hrdle. Bol som za liečiteľkou a tá mi povedala, že mám zápal v tele a že mám užívať prírodný jód z morkých rias a kapucínku. Čo by ste mi poradili vy?

Odpoveď



Pri podozrení na viaceré pľúcne bakteriálne infekcie bolo nutné podať vám antibiotiká. Liečiteľka vám poradila v podstate to isté len v prírodnej forme a je otázne či by to postačovalo na váš komplikovaný stav a pokročilú infekciu. Ak chcete, kľudne použijte krátkodobú kúru na doliečenie pomocou kapucínky pre jej prírodné antibiotické účinky, veď to vám nemôže uškodiť, len prospieť, ale nemyslite si že bez ATB by ste to zvládol.

Keďže kapucínka je zároveň aj jedlá rastlina môžete ju konzumovať aj čerstvú, pridanú do jedál a šalátov a pod. Morské riasy sú plné vitamínov a minerálnych látok, takže vám to tiež môže prospieť, ale berte to len ako vhodnú doplnkovú liečebnú výživu. Sami o sebe by si tieto dva prírodne produkty s ťažkou infekciou neporadili. Ak by infekcia pretrvávala alebo sa vracala musíte znovu siahnuť po cielene vybratých ATB na základe kultivácie a citlivosti. Po takejto infekcii môže trvať rehabilitácia doliečenie až niekoľko týždňov či mesiacov a preto tu bude určitá citlivosť a zahlienenosť ešte dlhšiu dobu. Vydržte, doliečujte sa prírodnými produktami a otužujte sa postupne vychádzkami na vzduchu. V prípade vážneho zhoršenia stavu sa obráťte znovu na lekárov. Liečili vás správne.