Bolesť oka 2 roky po operácii

Moja babka bola operovaná, pretože mala nádor pri oku. Vybrali jej ho a musela chodiť na ožarovanie toho miesta, kde to mala.

Otázka

Moja babka bola operovaná, pretože mala nádor pri oku. Vybrali jej ho a musela chodiť na ožarovanie toho miesta, kde to mala. Robili jej tam aj plastiku. Operácia dopadla úspešne. Potom sa jej tam urobil zápal a brala na to antibiotické kvapky. Zápal ustúpil. Už je asi 2 roky po operácií, no stále ju to bolí v tých miestach. Očná lekárka jej dáva maste a kvapky, no nepomáha to. Doktor jej povedal, že už na to oko nebude tak vidieť, ako predtým. To beriem, ale neviete mi poradiť, či je tá bolesť normálna alebo ako pokračovať ďalej?

Odpoveď

Na základe Vašich informácií bez vyšetrenia neviem určiť príčinu bolestí oka, avšak ak bolesti trvajú nepretržite 2 roky, čiže je prítomná chronická bolesť, dochádza v súvislosti s bolesťou aj k zmenám nielen lokálnym, ale aj na úrovni centrálneho nervového systému, vzniká samostatná chorobná jednotka. Doporučujem vyšetrenie v ambulancii chronickej bolesti podľa miesta bydliska. Zoznam pracovísk ( algeziologické ambulancie) je možné nájsť na : www.pain.sk.