Počúvam inú hudbu ako ostatní

Mám 23 rokov a som maximálne závislý na hudbe. Kedysi to bol metal, no rokmi sa to stále len zhoršovalo a skončil som na noise / harsh noise.

Otázka

Mám 23 rokov a som maximálne závislý na hudbe. Kedysi to bol metal, no rokmi sa to stále len zhoršovalo a skončil som na noise / harsh noise. Počúval by som to najradšej stále. Nikto iný to však z okolia neznesie. Neviem čo si mám o sebe myslieť. Pripadám si vadný. V čom môže byť chyba? Len pre predstavivosť čo to je za hudbu, napr.: code of silence - untitled. Považujem tú hudbu za určitý spôsob relaxu, no najradšej by som bol keby som počúval úplne normálnu hudbu ako ostatní ľudia. Aj tak si to nikde nemôžem pustiť a keď si to aj pustím tak si ľudia myslia o mne že som nejaký psychopat.

Odpoveď

Úplne na začiatok. Neviem, prečo by ste mali byť vadný za to, že sa vám páči niečo iné ako ostatným. To považujem pre vás za najpodstatnejšie. Na druhej strane fakt je ten, že hudba, ktorú počúvate sa určite páči len menšiemu okruhu poslucháčov. Proti gustu žiadny dišputát, hovorí sa. Čo vám ale bráni započúvať sa do „väčšinovej“ hudby? Zvlášť, keď to aj sám chcete. V dnešnej dobe je toľko hudobných žánrov, že nebude pre vás určite problém vybrať si niečo pre seba. Len musíte urobiť prvý krok. Keď ho neurobíte, ostanete na mieste. A to vy nechcete.