Podozrivý nález v prsníku

Mám 27 rokov, skoro dvojročnú dcéru a z toho nekojím už rok a pol. Mám taký problém a veľmi ma znepokojuje. V ľavom prsníku hore som si našla takú hrču.

Otázka

Mám 27 rokov, skoro dvojročnú dcéru a z toho nekojím už rok a pol. Mám taký problém a veľmi ma znepokojuje. V ľavom prsníku hore som si našla takú hrču a keď dám ruku nad hlavu je aj vidieť ako taká zdurenina. Niečo vypuklé. Keď mám ruky vedľa tela nie je nič vidieť. Len keď ich mám nad hlavou. Okrem iného mám aj belavý výtok z oboch bradaviek ale len pri stlačení. Samovoľne to netečie. Pred menštruáciou je tá hrča na dotyk trošku bolestivá. Celkovo mám pred menštruáciou prsia trochu citlivejšie. No tá hrča ma veľmi znepokojuje. Nepijem, nefajčím a zdravo sa stravujem. Mám obrovský strach. K lekárovi nemôžem ísť nakoľko som v zahraničí a svojho gynekológa mám na Slovensku. A plánujem tam isť o cca 4 mesiace.

Odpoveď

Toto by naozaj mal posúdiť váš gynekológ, pretože to môže byť niečo bežné, ale možnosť komplikácií pri vyčkávaní a urgentnosť vyšetrenia ja neviem posúdiť. Viem vám len povedať, že to určite nie je žiaden nádor, ale niečo akútne, najskôr nejaké pozápalové zdurenie upchatej mliečnej žľazy , alebo niečo podobné. Spojte sa aspoň telefonicky so svojím gynekológom a on bude vedieť z vášho podrobného popisu a príznakov už skôr, či to môže počkať, alebo či je to urgentné.

Najčítanejšie články