Podozrivá hrčka na hlave

Všimla som si, že na pravej strane krku ako začínajú rásť vlasy, mám hrčku cca 5-6 mm veľkú, nebolí ani nič je tvrdá a z nej akoby mi išla žila.

Otázka

Všimla som si, že na pravej strane krku ako začínajú rásť vlasy, mám hrčku cca 5-6 mm veľkú, nebolí ani nič je tvrdá a z nej akoby mi išla žila. Tá žila je taktiež trošku tvrdá keď napnem krk a smeruje k uchu. Tú hrčku je vidieť len keď vytočím hlavu do strany vtedy je aj hmatateľná. Nie je ani pohyblivá. Príde mi to akoby bola vnútri v žile. Keď mám hlavu rovno tak nie je vidieť a ťažko ju je aj nahmatať ale je. To isté mám na druhej strane aj na rovnakom mieste len menšie. Veľmi sa bojim, čo to môže byť.

Odpoveď

V tejto vlasovej časti hlavy sa často vyskytujú neškodné - nezhubné lipomatózne hrčky kože a podkožného tkaniva hlavy, tváre a krku tukové podkožné lipómy (diagnóza D17.0) a pod., ktoré sa chirurgicky odstraňujú. No vy uvádzate, že je tvrdá a je nepohyblivá, takže by mohlo ísť aj o kostný výrastok, alebo snáď o nejaký angiomatózny útvar. Treba to dať vyšetriť a prípadne naplánovať odstránenie vo vhodnom čase pre vás.

Najčítanejšie články