Ako sa zbaviť jazvy

Asi tak rok dozadu som mal nepríjemnú nehodu pri ktorej som utrpel úraz na čele po ktorom mi zostala jazva. (rana bola zašívaná).

Otázka

Asi tak rok dozadu som mal nepríjemnú nehodu pri ktorej som utrpel úraz na čele po ktorom mi zostala jazva. (rana bola zašívaná). Jazva síce nie je až taká veľká a po čase sa to zlepšilo, ale stále tam je a tak by som rád poprosil o nejakú radu ako sa jej definitívne zbaviť, pomocou akých prípravkov alebo hocijakou cestou, ak je to možné.

Odpoveď

Dobrý deň, dôležité je uvedomiť si, že každá jazva predstavuje trvalé poškodenie kože a nedá sa nikdy definitívne odstrániť.

Ale pomocou rôznych opatrení sa môže zahojiť tak, aby bola čo najmenej nápadná. Jazvy staršie ako rok sa odstraňujú ťažšie, je to veľmi individuálne a závisí aj od typu jazvy. No možností je niekoľko - zbrúsenie laserom, kryoterapia(zmrazenie pomocou tekutého dusíka alebo oxidu uhličitého), chemický píling, chirurgické odstránenie... Takisto v lekárni nájdete špeciálne prípravky na jazvy (masti, gély, krémy, silikónové náplasti atď.). Postup liečby môžete konzultovať s dermatológom alebo priamo u plastického chirurga.

Najčítanejšie články