Rakovina prsníka

Chcem sa spytat ake su sance na vyliecenie ked mam diagnozu C50.9. Z histologie je napisana klinicka diagnoza tak:Tu mammae 1.dx.centralis inoperabilis cT4N2Mx.Objednana som uz aj na operaciu na 22.08.Chcem sa este poradit ci mi mozte aky by bol vhodny postup po oeracii ci je nutna chemoterapia alebo je mozna aj setrnejsia forma liecenia.A este na dodatok sa chcem spytat ci je mozne tak rychlo dostat nador ked v rodine nikto nema vobec a ja som pred rokom bola na mamografii a bolo to ciste a ci to nemohlo nejako suvisiet ze som bola v r.2011 na hysterektomii.

Otázka

Rakovina prsníka

Odpoveď

Je vysoko pravdepodobná súvislosť medzi nálezom a operáciou maternice a a rozšírenim sa toho nálezu na prsník. Taktiež je vysokopravdepodobná účinná cytostatická a možno aj rádiologická liečba. Nevyhýbajte sa im, len popri tom užívajte veľké množstvo podporných nutričných desmutagénov vo forme čerstvých ovocných zeleninových produktov a príp. užívajte niektorý z podporných vitamínových (E, C, D3 vit.) a výživových doplnkov (Celladam-Vitacell, Flavín7, Indonal, Biobran a pod.), nutridrinky a pod.

Všeobecne sa akékoľvek nádory dedične prenášajú len veľmi zriedka, len asi v 1-5% prípadov. Drvivá väčšina epidemiologicky sa vyskytujúcich nádorov prsníka je získaná počas života a vyše 80 percent žien s rakovinou prsníka, nemá rodinnú históriou tejto choroby. Liečba nádorov prsníka je dnes pomerne úspešná ak sú včas zachytené (až 80% vyliečených) aj keď je pre organizmus veľmi zaťažujúca a nepríjemná. Vaša šanca na vyliečenie je reálna.