Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Informácie o RTG náleze dcérky

Prosim o "pretlmocenie" RTG nalezu mojej 16 mesacnej dcerky: hrudnik lahke zapal. zmeny interstic. typu hlavne vlavo parakard., branice a srdce v norme. Dcerke ako 5 mesacnej zistili v nosteku pneumokoka (Streptoccoc pneumoniae). Ma takmer neustale nadchu, zatekanie, stazene dychanie nosom aj zapaly priedusiek. Momentalne uziva Amoksiklav sirup a pamykon do nosa. Okrem toho od januara uziva Ribomunyl styri dni v mesiaci na podporu imunity. Velmi sa obavam, aby nedostala zapal pluc a ine zivotohrozujuce ochorenia, ktore tato bakteria v tele najmensich sposobuje. Poradte mi prosim ako tomu predist, aka je najlepsia prevencia, pripadne ake su prve priznaky ochorenia. Da sa to vobec celkom vyliecit? Existuje aj ina liecba okrem antibiotik?

Otázka

Informácie o RTG náleze dcérky

Odpoveď

Vaša dcérka má s vysokou pravdepodobnosťou alergickú rinitídu. V rámci laickej liečby jej skúste dať na týždeň Fenistil kvapky (16 mesačné dieťa má bežné dávkovanie 3x denne 15 kvapiek). Ak to pomôže na príznaky zatekania, potom je vasa dcérka s vysokou pravdepodobnosťou alergická a potrebuje pravdepodobne aj dlhšietrvajúcu liečbu. Ak to nepomôže, dajte dieťa v prvom rade vyšetriť u špecialistu ORL, ak z jeho strany bude nález v poriadku, odporúčam aj peditrického pneumológa a lebo alergológa.
Ten rtg nález som nevidel, nález by mal pacientovi tlmočiť ošetrujúci lekár.
Pozn.: Nemajte z baktérií fóbie: žijeme medzi nimi, s nimi a ony žijú v nás (človek nmá na tele a v tele pribl. 1 a 1/2 kg baktérií.