Odkedy je dcéra v jasličkách tak má soplíky

Moja dcerka ma rok a pol, minuly rok v septembri som ju dala do jasli a od vtedy ma stale soplik, od priesvitneho az po zlto zeleny, a stale sa to strieda, niekedy ma suchy kazsel, niekedy zachripnuty, a hlieny prehlta, mala uz aj asi tri krat vysoke horucky, ale stale presli s paracetamolom,mala zapal oci, natie sme pouzili kvapky- antibiotika. Pytam sa, ma soplik od septembra, je skoro april, nepretrzite, nebol jeden den bez soplika, stale robim hygienu nosteka, morska voda, odsat, vyfukat, a nosne kvapky, nepomaha to. Pediatricka nam antibiotika este nedala, vraj je silne dieta, ze dokazala to prebojovat bez nich. ALe nemoze mat negativny zasah takto dlhotrvajuci soplik na organizmus, v noci nedobre spi, nevie dychat nostekom, chrape, budi sa s placom, dispnea. Ako jej pomoct, fakt sa uz na tie sople nemozem divat.

Otázka

Odkedy je dcéra v jasličkách tak má soplíky

Odpoveď

V prvom rade ste nemali davat jedenapolrocne dieta do jasli. Ospravedlnuje vas jedine ak ste samozivitelka a boli ste odkazana pracovat, aby ste prezili. Nemozem suhlasit s nazorom vasej lekarky: nepriechodny nos, ktorý sťažuje spánok, vyvoláva u malého dieťaťa chrápanie (malé dieťa nemá čo chrápať!!!) a má sťažené dýchanie - tento problém treba riešiť. Áno, nepriechodný nos v detstve môže mať aj negatívny dopad na celý organizmus.
Nakoľko ide o dlhodobý problém, tu nie sú vhodné bežné kvapky typu Nasivin, Otrivin a pod., ale treba do nošteka dávať spreje s nízkodávkovanými kortikoidmi. Objednajte sa ku špecialistovi ORL.