Mám problém s akné a rozštiepenými končekmi vlasov, poradíte mi prosím?

Mam 15 rokov. Mam dlhe vlasy po pas, su leskle, krasne rovne,takej cokoladovej farby. Trapi ma, ze 10 cm ku koncom mam rozstiepene konceky a nechcem aby sa mi stiepili aj ostatne,ale konce nie su suche.a este musim spomenut ze mi vlasy nevypadavaju. Dalsim mojim problemom je akne. Pouzivam 5krat do tyzdna Garnier pure exfo brusher,kedze nemam citlivu plet. Ale robia sa mi pomerne casto take bolave hrbolceky ktore su dost velke. Tvoria sa mi v oblasti cela a brady ale aj na nose.a mam po nich mensie jazvycky. Lica mam uplne hladke-tam mam plet normalnu. No v oblasti T-zony ju mam mastnu. A navyse na nose mam hrozne vela velkych ciernych bodiek, ktore sa mi v poslednej dobe tiahnu uz aj na lica a medzi obocie. Velmi by som sa ich uz chcela zbavit:-(nehty mam celkom pevne ale dost sa mi stiepia. A mam take biele flaky na nich. ... vlasy si nefarbim,nefenujem,nekulmujem, nezehlim,nelakujem,nedavam si tuzidlo,negelujem ani nic ine co by ich zbytocne zatazovalo. Na tvar si Nedavam make-up ani korektor a ani ziadne licenky,len kusok spiraly na mihalnice. A umyvam tvar si 3-krat do dna studenou vodou. moje Nehty vidia lak akurat vtedy ked sa idem pozriet do drogerie.
A preto sa Vas chcem opytat ktore tablety su pre mna lepsie? Viaderm alebo revalid ? Chcem to uzivat spolu so zinkom a tabletami B-Komplex forte. A na vlasy zihlavovy sampon Dixi, a zmyvat si ich chcem zihlavovym alebo praslickovym odvarom kedze som tu na fore citala ze je super. Viem ze ten viaderm je pre starsie zeny, takze si kupim asi ten revalid, alebo mi odporucate nieco ine? Aj moj pitny rezim nie je nic extra takze ho upravim na 3 l denne. Zacat s tym vsetkym by som chcela v marci. A este nieco: pomoze mi moc ked by som si nim zacala potierat tvar a.; mam si to nechat aj na noc? A mam prestat pit mlieko kvoli zlepseniu pleti ? A este nieco: ktora pasta je lepsia na to aby boli zuby belsie a bez tych ciernych povlakov okolo dasien?colgate advanced whitenning alebo sensodyne whitening?

Otázka

Mám problém s akné a rozštiepenými končekmi vlasov, poradíte mi prosím?

Odpoveď

no kde začať, začnem s pleťou, pretože ja sa venujem iba tomu. V prvom rade robíte chybu v tom, že si pleť čistíte prípravkom, ktorý ste spomínali, \"brusher\" je pre Vás typl pleti nevhodný z toho dôvodu, že si nečistoty na pleti roznášate ešte viac, treba Vám jemné čistenie, pokiaľ máte pleť mastnú (musela by som to vidieť, pretože niektoré dámy si myslia, že keď je pleť trošku lesklá, je automaticky mastná, to je však veľký omyl). Podľa typu pleti treba zvoliť správne čistenie, to je pre Vašu pleť najnajnajdôležitejšie, ak máte nesprávne čistenie, nepomôže nič. Na čistenie pleti používajte buď kvalitný čistiaci gél + tonikum (bez pílingu) - v prípade, že máte mastný typ pleti, keď sa pleť leskne po 2 hodinách a keď máte póry otvorené až na líčkach a v oblasti sánky. Ak máte zmiešanú pleť - otvorené póry iba v T-zóne, tak stačí čistiace mlieko + tonikum, kvalitný krém a všetko bude OK. Veľká chyba, ktorú tu vidím je, že nepoužívate make-up, make-up nie je na dekoráciu, ako si mnohé dámy myslia, správne zvolený make-up slúži na ochranu pleti, nie na dekoráciu. Mal by byť ľahký, vitamínový, nie príliš viditeľný, zvolený podľa typu pleti a tiež by mal byť nekomedogénny (čiže by nemal upchávať póry). Stačí upraviť starostlivosť o pleť a všetko bude v poriadku.
Vlasy by som neumývala Dixi šampónom, pretože tam nie sú výživné látky, ktoré Vaše vlasy potrebujú, potrebujete viac hydratácie, regenerácie. Takýto šampón Vám toho veľa nedodá. Ak chcete riešiť stav Vašich vlasov, investovala by som do kaderníčky a do kvalitnej masky, alebo inej regenerácie.
Takisto ako píšte pitný režim je veľmi dôležitý, pokiaľ nepijete dostatok tekutín, prejaví sa to nielen na vlasoch, nechtoch, ale aj na pleti a funkcii orgánov. Určite si dajte záväzok piť viac tekutín.
Čo sa týka zubnej pasty, tak na toto Vám odpovedať neviem, čo je lepšie a čo horšie, nevolila by som zubnú pastu preto, že bieli, ale podľa toho či obsahuje fluorid, ten potrebujete viac ako bieliace zložky. Alebo si pozrite takú, ktorá obsahuje aj jedno aj druhé, ale úprimne, podľa mňa je to iba otázka reklamy, samotné bielacie účinky zubných pást sú mizerné. Ak by ste si aj chceli udržať bieliaci účinok, museli by ste jedávať iba biele potraviny, to musia aj ľudia, ktorí si dávaju zuby bieliť profesionálne u zubára.