Odkedy syn nastúpil do škôlky bol každú chvíľu zahlienený a kašlal

Chcela by som sa spýtať a poradiť ohľadom môjho 4 ročného syna. Odkedy nastúpil do škôlky pred rokom bol každú chvíľu zahlienený a kašlal. Myslela som si že to prejde a cez prázdniny bude dobre. Ale stále sa to opakuje. Každé 2-3 týždne má znovu soplíky. Prevažne užíval Mucosolvan a Solmucol , ktoré mu vždy dobre zabrali. Boli mu robené vyšetrenia krvné a výtery. Výtery boli vždy v poriadku. Krvné testy boli v poriadku až na jedno - alergia. Boli sme u alergologa na vyšetrenie, ale výrazna alergia sa nepreukazala. Jeho otec je alergik na jarné pely a dcéra má tiež zistenú alergiu. Syn užíva už rok Zyrtec každý večer 5 kvapiek. Teraz mi detský lekár na základe nových krvných vyšetrení doporučil dávať 7 kvapiek, nakoľko má zvýšenú alergiu / 300 /. Ale znovu má soplíky. Užíva Sinupret 3*15 kvapiek už druhý týždeň. Ale soplíky stále pretrvávajú dokonca sa niekedy zhoršia. A začína znovu kašel. Sme objednaný k alergologovi ale až 27.1.2011. Chcela by som sa spýtať prečo sa mu tie soplíky stále opakujú tak často? Antibiotika mal asi jeden krát do roka , keď mal zapálené hrdielko a teplotu. Sú na to poprípade nejaké homeopatika? Vážnejšie problémy s dýchaním nemá a vie si dobre vyfúkať noštek. S ovocím musím opatrnejšie, nakoľko jeho otec a aj dcérka nemôžu jablká a surovú mrkvu. Dá sa zistiť na aké ovocie môže byť alergia?

Otázka

Odkedy syn nastúpil do škôlky bol každú chvíľu zahlienený a kašlal

Odpoveď

Pre štvorročné dieťa je dávka Zyrtecu 2x5 kvapiek nedostatočná. Skúste 2x5, alebo v prípade, že váš syn je na svoj vek Valibuk, skúste 2x6 kvapiek. Je možné, že samotný Zyrtec nestačí na potlačenie alergickej nádchy a že by váš syn potreboval aj liečbu nosovým sprejom s nízkodávkovaným kortikoidom.
Homeopatík sú plné lekárne a (vraj) sa nimi dajú vyliečiť všetky choroby. To sa ale musíte poradiť s homeopatom, ja sa v liečbe vodou a práškovým cukrom veľmi nevyznám...
Alergia na niektoré druhy ovocia sa dá vyšetriť (ale pozor: nie so stopercentnou spoľahlivosťou) pomocou vyšetrenia špecifických IgE protilátok. Ide o veľmi nákladné vyšetrenie, ktoré je navyše zaťažené dosť významnou chybovosťou.
To, že otec a sestra vášho syna nemôžu jablká, ešte autiomaticky neznamená, že ich nemôže ani váš syn.