Aký máte názor na antikoncepciu Lindynette 30?

Mne dala doktorka antikoncepciu lindynette 30 a este som ju nazacala uzivat a chcela by som vediet aky mate nazor na tuto antiku. Berem prvy x antikoncepsiu a pocula som a citala ze je pri nej vela neziaducich ucinkov priberanie depresie a trochu sa bojim.

Otázka

Aký máte názor na antikoncepciu Lindynette 30?

Odpoveď

Ucinok akehokolvek lieku na organizmus je prisne individualny, to plati aj pre Vasu antikoncepciu. Je treba dosledne dodrziava pokyny Vasho osetrujuceho lekara, a zaroven, pri vyskyte akychkolvek neziaducich ucinkov ci reakcii, ktore su neobvykle a netolerujete ich, vyhladat okamzite Vasho osetrujuceho lekara a poradit sa s nim o pripadnj zmene liecby.

Nie som odbornikom na antikoncepciu, o jej uzivani by mal rozhodnut lekar - gynekolog. Dlhodobe uzivanie je treba podriadit pravidelnym kontrolam u gynekologa, o uzivani by ste mali informovat aj Vasho praktickeho lekara, a v pravidelnych intervaloch si nechat urobit aj biochemicke vysetrenia krvi.

Existuje viacero moznosti antikoncepcie, vyber je zvycajne podriadeny komfortu uzivania, ale aj inym parametrom, ktore Vas gynekolog zvazuje pri prvom nastaveni. Je preto rozhodujuce, aby ste najma v prvych dnoch uzivania resp. pocas prvych cyklov uzivania odpozorovali "na sebe" pokial mozno co najviac kritickych prejavov, ktore by mohli viest k pripadnemu vysadeniu ci zmene.