Chcela by som sa informovat ohladne problemov s mocovym mechurom - presnejsie ohladne zapalu a vasho nazoru na jeho riesenie. Pred 5 tyzdnami mi tuto diagnozu stanovila gynekologicka a nasadila liecbu antibiotikami - Ciprinol 500, a tiez Gynoflor. Moje ta

Otázka

Chcela by som sa informovat ohladne problemov s mocovym mechurom - presnejsie ohladne zapalu a vasho nazoru na jeho riesenie. Pred 5 tyzdnami mi tuto diagnozu stanovila gynekologicka a nasadila liecbu antibiotikami - Ciprinol 500, a tiez Gynoflor. Moje tazkosti zacali s nutkavym mocenim, po dva vecery v priebehu asi dvoch hodin som musela mocit takmer kazdych par minut, bolestivo a tiez s krvavymi 'vlasocnicami' na toaletnom papieri. Po nasadeni liecby problemy ustupili. Po 3 tyzdnoch (medzitym bolesti a krce v podbrusku, ktore mali udajne suvis s cystou na vajecniku), ked som sa uz lepsie citila, avsak meskala mi menstruacia (na ktoru som dostala injekciu na vyvolanie; tehotenstvo lekarka vylucila rozborom krvi, aj moc bol udajne v poriadku aj ked mutny), nastupila som do prace. Dva tyzdne nato sa mi tazkosti s mocenim vratili, nie vecer ale rano som mala opat (a silnejsie) nutkanie na mocenie, paleniie a rezanie, a podstatne viac krvave stopy na toaletnom papieri. Takze som opat navstivila lekara, tentokrat uz aj urologa, ktory stanovil diagnozu: Cystitis ac. haemorrhagica, a nasadil Cyprinol (v lekarni mi dali Cyprofloxacin Sandos 500 a Spasmed a odporucil kupit si MegaBrusinky a vitamin B.

Odpoveď

Na interpretáciu laboratórnych vyšetrení sa treba vždy opýtať príslušného ordinujúceho lekára (nie sestričky).Išlo o hnis a krv v moči. Vaše ťažkosti- najmä ich frekvencia- naozaj nasvedčujú tomu, že stav vašej obranyschopnosti nie je najlepší. Opakované infekcie s následnou antibiotickou liečbou vytvárajú určitý bludný kruh, ktorý sa prejavuje znížením odolnosti voči ďalším infekciám (to však neznamená, že v konkrétnom prípade antibiotická liečba nebola vhodná). Prelomenie tohto bludného kruhu je možné podporiť tzv. imunomodulačnou kúrou ( liekmi na podporu obranyschopnosti) ktoré ordinuje spravidla imuno-alergológ, a to i vtedy, ak laboratórne výsledky vyšetrenia imunity sú v poriadku. Rozhodujúci je totiž stav pacienta.