V poslednych 4mesiacoch ma trapi zopar tazkosti a neviem, ci sa nahodou nejedna o diabetes I alebo hypoglykémiu. Mam 25rokov, výska 169cm, vaha 53kg. Moje tazkosti: - v noci sa budím na to, ze som totalne spotená, - velmi casto sa mi chveju ruky, alebo c

Otázka

V poslednych 4mesiacoch ma trapi zopar tazkosti a neviem, ci sa nahodou nejedna o diabetes I alebo hypoglykémiu. Mam 25rokov, výska 169cm, vaha 53kg. Moje tazkosti: - v noci sa budím na to, ze som totalne spotená, - velmi casto sa mi chveju ruky, alebo celé telo - musim si dat kocku cukru a ukludní sa to, - tak isto mam pocit veleho sucha v ustach, - mam pravidelne tep - medzi 98-114 uderov za minutu, - vahu mám stale stabilnu, ale kazdy sa ma pyta ci som neschudla, ako keby som sa objemovo menila-zmensovala-ale vaha je stale 53kg, - v poslednom case, mam zachvaty totalnej zravosti - v noci sa budim na to, ze sa musim najest, co u mna nikdy nebyvalo, vzdy som sa musela nutit aspon nieco zjest -v priebehu dna, mam silne krce zaludka, kazdu chvilu preto musim nieco zjest, aby sa ta bolest utisila, -som dost malatna, az depresivna, ako keby bez chuti do zivota, najradsej by som prelezala cele dni -velmi sa mi potia chodidla a myslim, ze sa mi tazko hoja rany - na nohe sa mi spravil maly otkal od topanky, je to uz 5tyzdnov, no stale ho tam mam ako keby sa nechcel uhojit.

Odpoveď

Je veľmi pravdepodobné, že sa u vás jedná o celkové ochorenie, ktoré si vyžaduje dôkladné vyšetrenie a liečbu. Ak ste tak dosiaľ neurobili, ihneď sa obráťte na svojho lekára, ktorý podľa základného laboratórneho a klinického vyšetrenia by vás mal nasmerovať na ďalšie odborné vyšetrenia- najmä interné a endokrinologické vyšetrenie. Odkladanie riešenia vášho problému by mohlo mať vážne následky.