Je to uz asi mesiac co stale kaslem a nemozem prestat. Mam astmu a zrejme znizenu imunitu kedze som dost casto chory. Beriem vela liekov ci uz na astmu, rhinokort, isoprinosine alebo singulair, lieky na kasel. Je to strasne vela nato ze mam 17 a vobec mi

Otázka

Je to uz asi mesiac co stale kaslem a nemozem prestat. Mam astmu a zrejme znizenu imunitu kedze som dost casto chory. Beriem vela liekov ci uz na astmu, rhinokort, isoprinosine alebo singulair, lieky na kasel. Je to strasne vela nato ze mam 17 a vobec mi to nepomaha, skor naopak. Vobec ma to uz nebavi, davam si pozor aby som neochorel ale stale ten kasel... kazdy den pravidelne sportujem, neviem ci si mam dat pauzu a ako dlho?

Odpoveď

Podľa toho čo píšete o svojich ťažkostiach a liečbe,Vaša astma nie je zrejme dostatočne kontrolovaná. Počet liekov nie je rozhodujúci, dôležitý je skôr správny výber liekov pre konkrétneho pacienta.Mali by ste navštíviť svojho alergológa a upozorniť ho na pretrvávajúci kašeľ. Okrem samotnej alergie sú i iné príčiny dráždivého kašľa (napr. zo strany tráviaceho traktu), ktoré treba vydiferencovať.