dobry den chcem vas poprosit o radu. mam 30 rokov a stale problemy s pletov. pred cca 6-7 mesiacmi som vysadila antikoncepcne talbetky a od vtedy mam naozaj problemy s pletou. moze to suvisiet s hormonalnymi zmenami aj tak dlho po vysadeni antikoncepsie?

Otázka

dobry den chcem vas poprosit o radu. mam 30 rokov a stale problemy s pletov. pred cca 6-7 mesiacmi som vysadila antikoncepcne talbetky a od vtedy mam naozaj problemy s pletou. moze to suvisiet s hormonalnymi zmenami aj tak dlho po vysadeni antikoncepsie? skoro tri mesiace som brala (na predpis dermatologa) tetracyklinove "antibiotika". prve dva mesiace zaberali perfektne, ale potom som bola znovu "vyhadzana". a stale som aj po skonceni tejto liecby. uz neviem co so sebou. ziadne kremy a gely na vysusanie mi nezaberaju a je to naozaj neprijemne. leto sa blizi a tym padom uz ani rolaky nebudu skryvat dekolt a chrbat plny drobnych vyrazok. a make up na tvari tiez vela nezakryje. uz nejaku dobu mavam bolesti a pichanie v lavom boku a bolievaju ma aj krize a podbrusko. niekto mi povedal, ze by to s tym mohlo suvisiet? co si o tom prosim myslite? dakujem velmi pekne za radu. 30 rocna pubertacka :-)

Odpoveď

Ak set naozaj všetko užívali, tak Vám ostávajú len celkovo retiboidy... (Celú odpoveď si môžete prečítať na www.akne.sk)