Od malička som trpela častými angínami a liečili ma stále antibiotikami. V puberte som začala pociťovať búšenie srdca, ktoré prerástlo do dosť silnej aritmie. Problémy pretrvávali a tak mi asi v 19 vyoperovali mandle, hnis mi vraj udieral na srdce. Problé

Otázka

Od malička som trpela častými angínami a liečili ma stále antibiotikami. V puberte som začala pociťovať búšenie srdca, ktoré prerástlo do dosť silnej aritmie. Problémy pretrvávali a tak mi asi v 19 vyoperovali mandle, hnis mi vraj udieral na srdce. Problémy ustúpili asi na rok aj niečo, potom som začala zase pociťovať búšenie srdca, nemohla som dobre dýchať a mala som pocit ako keby nemôžem prehltať, sucho v ústach, tak som bola na imunologii, kde mi dal doktor asi 4 fľaštičky kvapiek, som vraj alergická na palinu. Ja som ich ale nezačala brať, pretože som hneď na to odišla do zahraničia. Teraz mám stále tie isté problémy, nemôžem dýchať a prehltať a stále som veľmi unavená. V poslednom čase ma bolieva veľmi mechúr, páli a svrbí tam dole. Gynekolog mi stále na to niečo dá, nachvíľu mám pokoj a potom sa to vráti.

Odpoveď

Vzhľadom na búšenie srdca by bolo vhodné absolvovať interné vyšetrenie, vrátane EKG. Sťažené dýchanie môže byť sprievodným javom porúch srdcovocievneho systému. V prípade, že sa tieto vylúčia, je potrebné absolvovať pľúcne vyšetrenie aj s vyšetrením funkcie pľúc. Vhodné by bolo aspoň orientačne i vyšetrenie zamerané na funkciu štítnej žľazy- vzhľadom na zvýšenú únavnosť. No a v každom prípade zopakovať imunologické a alergologické vyšetrenie- cielené ako na stav imunity, tak i na vývoj alergie. Liečba potom podľa zistených odchýlok od normy.