Ako sa celkom zbavit chlamydii, lebo obvodna lekarka mi v krvi nasla chlamydie IgA 2.40 a IgG 120.00 a na zaklade toho ma poslala plucnemu doktorovi, ktory mi predpisal antibiotika Doxybene od 14.5.2008 jeden mesiac. Ako zistim, ci nemam chlamydie aj inde

Otázka

Ako sa celkom zbavit chlamydii, lebo obvodna lekarka mi v krvi nasla chlamydie IgA 2.40 a IgG 120.00 a na zaklade toho ma poslala plucnemu doktorovi, ktory mi predpisal antibiotika Doxybene od 14.5.2008 jeden mesiac. Ako zistim, ci nemam chlamydie aj inde (napr. ako gynekologicky problem, alebo som pocula, ze aj oci postihuju), alebo by to uz bolo vyslo v tej krvi, ktoru mi overovala uz obvodna lekarka? Alebo si to treba dat zvlast vysetrit u gynekologa, ocneho alebo ineho lekara?

Odpoveď

Mesačná liečba Doxybene je naprosto dostatočná, aby vyničila všetky chlamýdie všade vo vašom tele a azda aj v širokom okolí. Podľa mňa by postačovala aj dvojtýždňová kúra, tie ďalšie dva týždne sú už len tak "pre istotu". Ak Vám Doxybene po dvoch týždňoch užívania začne "liezť ušami", tak liečbu bez obáv o Vaše zdravie ukončite, budete dostatočne preliečená. Protilátky v krvi Vám ešte môžu pár mesiacov pretrvávať aj po liečbe - je to normálne.