Mam uz dlksi cas problem s dychanim. Mam pocit ako keby som sa nemohla zhlboka nadychnut. Bola som uz u kardiologa aj uz plucneho. Nikde nic nenasli. Velmi mi to zneprijemnuje zivot. Ked sa pokusam zhlboka nadychnut akokeby ten vzduch ostal v krku, ako ke

Otázka

Mam uz dlksi cas problem s dychanim. Mam pocit ako keby som sa nemohla zhlboka nadychnut. Bola som uz u kardiologa aj uz plucneho. Nikde nic nenasli. Velmi mi to zneprijemnuje zivot. Ked sa pokusam zhlboka nadychnut akokeby ten vzduch ostal v krku, ako keby som tam mala niejaku blokadu ktora nepusti ten vzduch dalej. Po par pokusok sa to podary ale pocit nedostatku vzduchu mam v podstate stale.

Odpoveď

Problemy, ktore ste mi opisali, sa vyskytuju ako projekcia (premietnutie) nejakych psychickych problemov (pracovne/studijne pretazenie, konfliktne situacie doma ci na pracovisku, nejake trapenie v osobnom zivote a apod.) do tazkosi s dychanim. V tejto domienke ma utvrdzuje aj to, ze vysledky vysetreni u specialistov v kardiologii a pneumologii boli v norme. Skuste sa zamysliet, ci ti nejde o tento pripad. Ak ano, popracujte na odstraneni priciny Vasich psychickych problemov, ak sa Vam samej to nepodari, skuste to s pomocou psychologa.