Minuly tyzden mi lekarka diagnostikovala zapal hrtana a nasadila antibiotika-Ofloxin.Hned po dobrati lieku ma zacal trapit zachripnuty hlas, suchy kasel.Mozete mi poradit, co by bolo dobre na zbavenie sa uvedenych priznakov? Plus by som sa chcela spytat

Otázka

Minuly tyzden mi lekarka diagnostikovala zapal hrtana a nasadila antibiotika-Ofloxin.Hned po dobrati lieku ma zacal trapit zachripnuty hlas, suchy kasel.Mozete mi poradit, co by bolo dobre na zbavenie sa uvedenych priznakov? Plus by som sa chcela spytat, co sposobuje zapal hrtana-kedze ja som na zapal bola tento rok liecena uz 3x a vzdy antibiotikami. Dakujem za odpoved.

Odpoveď

Mila Denisa, mrzi ma, ze mnoja odpoved takto meska, ale pokusim sa Vam odpovedat aj s casovym odstupom. Predpokladam, ze kasel a zachripnutie uz vymizli - tieto priznakjy patria do obrazu zapalu hrtana a aj po preliečeni mozu nejaky cas pretrvavat. Ak v nezmensenej sile a castosti pretrvavaju doteraz, obratte sa na svojho lekara. Zapal hrtana sposovuje zvycajne virus, niekedy moze takyto zapal komplikovat aj bakterialna infekcia. Niekedy imintuje infekcny zapal hrtana aj alergia. (Pomockou je, ci zapal u Vas prebieha s horuckou - vtedy je pravdepodobnme, ze ide o infekcny zapal, alebo bez horucky - vtedy je mozne, ze ide o prejav alergie, alebo nespecifickeho podrazdenia (napr. pri praci v prasnom prostredi a pod.)