druhy tyzden mam dusivy kasel, tazko dycham a obvodna lekarka mi stanovila diagnozu zapal priedusnice.Brala som antibiotika, no moj stav sa nezlepsil. Preto ma poslala na rontgen. lekar ma informoval, ze som prekonala TBC. Vraj je to normalne moj organizm

Otázka

druhy tyzden mam dusivy kasel, tazko dycham a obvodna lekarka mi stanovila diagnozu zapal priedusnice.Brala som antibiotika, no moj stav sa nezlepsil. Preto ma poslala na rontgen. lekar ma informoval, ze som prekonala TBC. Vraj je to normalne moj organizmus sa s tym vraj vysporiadal sam. Terajsiu diagnozu mi nevedel urcit a tak mi neostava ine len ist kazdy vecer spat s tym, ze opat v noci nebudem moct normalne dychat.Horsie je ze uz sa mi zle dycha aj cez den. je naozaj take neskodne ze som si neliecila tuberkulozu o ktorej som nevedela?

Odpoveď

Mila majka12, robite taku istu chybu, ako vacsina ludi, ktora sa ma tu pyta na svoje problemy. T.j. napisete o Vasom probleme par riadkov a cakate na zazrak. Stazene dychanie - dychavicnost je pomerne zavazny priznak. Okrem rtg pluc by ste mali absolvovat (ak ste absolvovali, mali ste mi o tom napisat!) aj funkcne vysetrenie pluc - prinajmensom spirometriu a bronchomotoricky test. Ak mate nadalej tazkosti a k nocnej dychavicnosti sa pridruzila aj denna, tak ste liecena nedostatocne. Pravdepodobne ide u Vas o astmu, ale definitivnu diagnozu poskytne az vyhodnotenie suboru vysetreni. Ak mi napiste kde byvate, azda by som Vam vedel poradit specialistu, ktory ma moj respekt a ktoreho by som Vam teda vedel odporucit. Na rtg snimke ste mali pravdepodobne iba nejaky kalcifikat, ktory je naozaj svedectvom prekonanej tbc infekcie, ktoru ste zvladli Vasou vlastnou imunitou.