Mam 26 rokov a pred styrmi rokmi som pracovne viac krat cestovala do Ciny bez ockovani. V poslednom roku svojej prace v tomto zamestnani som mala akysi zahadny "ladvinovy" zachvat prejavujuci sa bolestami chrbta, zvracanim, vysokymi teplotami, ktore trval

Otázka

Mam 26 rokov a pred styrmi rokmi som pracovne viac krat cestovala do Ciny bez ockovani. V poslednom roku svojej prace v tomto zamestnani som mala akysi zahadny "ladvinovy" zachvat prejavujuci sa bolestami chrbta, zvracanim, vysokymi teplotami, ktore trvaly asi tyzden. Urolog nepotvrdil nalez na ladvinach ale napriek tomu mi predpisal antibiotika. vyliecila som sa ale schudla som asi 10kg. Od tej doby mam slabsiu imunitu a neustale respiracne a gynekologycke problemy. Asi pred dvomi rokmi mi lekarka robila krvne vysetrenia, v ktorych zistila ze som prekonala EBV a prave v tej dobe som mala Chlamidie pneumo, a este nejake 4 ine respiracne ochorenia. Vybrala som za cca 2 roky asi 14 druhov antibiotik, prekonala 4 zapaly pluc. Brala i lieky na posilnenie imunity (Sumamed ai.) Plucny lekar stale pozadoval nove vysetrenia krvy v ktorych kolisali hodnoty protilatok. Alergologicke vysetrenie na zakladne alergeny bolo negativne. Napriek tomu ze mam stale respiracne problemy (kasel, bolest medzi lopatkami, tlak na plucach, zapalene hrdlo a nosne dutiny) nechcem brat dalsie antibiotika. Rada by som sa opytala na moznosti liecby, resp. posilnenia imunitneho systemu napriklad alopatikami. Neviem, ci mozem takymto formam liecby doverovat a ci su ucinne.

Odpoveď

Mila motovidlo, Vasa prezyvka asi sedi. Pisete, ze sa chcete liecit alopatikami - ale to je predsa oznacenie standardnych liekov (vratane antibiotik) v homeopatickom slangu. Alopatika su lieky, ktore ste uzivali doteraz. Nemali ste na mysli nahodou homeopatika? Moj nazor na homeopatiu je zdrzanlivy a ja ju mojim pacientom neodporucam. Na Vasom mieste by som konzultoval este nejakeho ineho plucneho specialistu. Ak ste z Bratislavy a okolia, mozem odporucit Pneumo-Alergo Centrum (viac info na www.pneumoalergo.sk)