Mám 8 ročnú dcéru, ktorej pred piatimi rokmi vybrali nosné mandle.Nastalo síce zlepšenie, ale podľa imunologičky je alerg.na rôzne faktory a zahlienenosť a hnisavé nádchy stále pretrvávajú. Ribomunil užíva každý rok,Singulair tak isto,Sinupretu už vypila

Otázka

Mám 8 ročnú dcéru, ktorej pred piatimi rokmi vybrali nosné mandle.Nastalo síce zlepšenie, ale podľa imunologičky je alerg.na rôzne faktory a zahlienenosť a hnisavé nádchy stále pretrvávajú. Ribomunil užíva každý rok,Singulair tak isto,Sinupretu už vypila litre,nahrievam ju pravidelne biolampou,spreje do nosa proti alergii užíva sezónne,takmer každý deň jej aplikujem morskú vodu v spreji no hnisavá nádcha je u nás na dennom poriadku.Nosné mandle zvečšené niesú.Poprosím Vás tiež o názor na liečivá: Colostrum,Imunoglobliny,Betaglukan.Ďakujem za radu.

Odpoveď

Napiste mi aj nazvy sprejov do nosa a priblizne v akej davke a ako dlho ich pouziva. Napiste mi ci vobec, kedy a s akym nalezom mala vasa dcera urobene rtg vysetrenie prinosovych dutin, pripadne aj rtg pluc. Absolvovala aj funkcne vysetrenie pluc? Dycha prevazne nosom, alebo privdychuje ustami? Chrape/skripe zubami v noci pocas spanku? zatial niekolko poznamok k liecbe: 1/ Nie som zastancom biolampy. Ak mate pocit, ze Vasej dcere biolampa pomaha, tak ju nou nahrievajte, ale moje stanovisko je take, ze tym mozete podporovat/predlzovat trvanie zapalu v prinosovych dutinach. 2/ Imunoglobuliny su lieky vyhradene pre zavazne (a nastastie velmi zriedkave) poruchy imunity. Takuto poruchu u Vasej dcery nepredpokadam a teda liecbu neodporucam. 3/ Colostrum - nemam s nim ziadne skusenosti, skor nie. Betaglukan, Imunoglukan a pod. su podporne vyzivove doplnky a vasa dcera ich moze uzivat.