Priateľ má už dlhší čas má problémy s nadúvaním a plynnatosťou, používaním Espumisanu mu ťažkosti mierne ustúpili. Pred niekoľkými dňami mal príznaky chrípky - bolesti hrdla, ktoré potom prešli do silného kašla, slabosť, bez horúčky. Teraz ho trápi pichan

Otázka

Priateľ má už dlhší čas má problémy s nadúvaním a plynnatosťou, používaním Espumisanu mu ťažkosti mierne ustúpili. Pred niekoľkými dňami mal príznaky chrípky - bolesti hrdla, ktoré potom prešli do silného kašla, slabosť, bez horúčky. Teraz ho trápi pichanie pod pravým rebrom a sú chvíle keď sa mu ťažko dýcha. Absolvoval pred mesiacom sono vyšetrenie brucha, všetko bolo v poriadku. Čo by mohlo spôsobovať to pichanie a ťažké dýchanie?

Odpoveď

Pichanie a problemy s nadychom ake opisujete, moze sposobovat aj samotna plynnatost, ktoru aj vy uvadzate ako ustredny problem. Espumisan je docasne riesenie. Vas priatel by mal proti plynnatosti skusit toto: 1. menej jest a lahke, nenaduvajuce jedla; 2. denne uzit tabletu probiotika (z mojej osobnej skusenosti mam najlepsi dojem z Acidophilus 5 miliard jednotiek od fy Jamieson, pacienti si chvalia aj Lactobacillus od fy Swiss a Nutrolim B; 3. plynnatosti pomaha aj sedavy sposob zivota. Vas priatel je mlady clovek, zoberte ho v ramci odburavania stresu na bicykel, na korcule, do posilky alebo aspon na poriadnu turu do prirody.